Renovatie

Een rieten dak heeft een minimale levensduur van 25 jaar, maar kan wel tot 40 jaar meegaan. Het renoveren van uw rieten dak kan u veel geld en zorgen besparen. Het biedt u tevens ook vele voordelen zoals het verlengen van de levensduur van uw dak.

Gemiddeld méér dan 12 jaar. Als uw rieten dak versleten is kunt u deze door ons laten renoveren. Zo bespaart u kosten op het leggen van een geheel nieuw dak.

Vervangen rieten dak

Rieten daken worden vaak eerder vervangen dan de maximale levensduur. Renovatie kan vaak nog een uitkomst bieden. Renovatie van uw rieten kap is in veel gevallen goedkoper dan het complete dak te vervangen. We komen graag bij u langs om uw persoonlijke situatie te bekijken en advies op maat te geven. 

Van dakpannen naar een rieten dak

Ook is het mogelijk om uw pannen dak te verbouwen naar riet. Het kan allemaal door ons geregeld worden, inclusief het verwijderen van het oude dak.

Doordekken of bijvullen rieten dak 

Bij doordekken wordt de kap schoongemaakt. Daarna wordt het oude riet terug getrokken zodat er ruimte ontstaat onder de gaarde, waar nieuw riet bijgestoken wordt. De gaarde houdt het riet bijeen op het dak. Deze bestaat meestal uit staaldraad, maar kunnen ook traditioneel wilgentakken zijn. Met een riet klopper wordt de kap afgedreven en schoongeveegd. Bij deze methode is de gaarde niet te zien van de buitenkant. Het verschil met bijvullen is dat bij bijvullen de gaarde wel zichtbaar is vanaf de buitenkant.

Levensduur gerenoveerder dak

Renoveren van een rieten dak kan de levensduur verlengen met 10 tot 15 jaar. Uw rieten dak zal er weer als nieuw uitzien, waarmee u de uitstraling van uw woning aanzienlijk verbeterd. Laat renovatie aan uw dak altijd uitvoeren door een professional. De verlengde levensduur hangt grotendeels af van de kwaliteit van het riet en het uitgevoerde werk. 

Nieuw rieten dak, onderhoud of renovatie?

Nijboer Rietdekkers geeft vrijblijvend advies op maat.

Nijboer Rietdekkers

It Hoarnleger 15A
9262 NZ  Sumar