Nieuw rieten dak

Een rieten dak is een natuurlijke dakbedekking en wordt gemaakt van hoge kwaliteit riet. Een rieten dak geeft uw woning een prachtige chique uitstraling. Daarnaast is een rieten dak duurzaam en energiebesparend door de relatief hoge isolatiewaarde en verhoogd het de waarde van uw woning, schuur of bijgebouw

Soorten rieten daken

Rieten daken zijn er in twee verschillende soorten, de open kap (open constructie) en een gesloten kap (gesloten constructie). Een traditionele constructie, bij de open kap wordt het riet op rietlatten vastgebonden. Bij een gesloten kap wordt het dak voorzien van houten platen, het riet wordt op de platen vastgemaakt. Het gesloten kap rietdekken heeft een hogere isolatiewaarde. 

Levensduur van een rieten dak

Niet alle daken zijn geschikt voor een rieten dakbedekking. De hoek van uw dak moet tenminste 30° zijn, in combinatie met een lengte van ongeveer 2,5 meter. Een dak met een 30 graden hoek, heeft een gemiddelde levensduur van 25 tot 30 jaar. Heeft u een dak die steiler is dat 45 graden, dan kan de levensduur wel oplopen tot 40+ jaar. Belangrijk hierbij is dat er een minimale gemiddelde dikte van 30 centimeter kwalitatief riet wordt gelegd. Dit komt de levensduur als de kwaliteit van uw dak ten goede. Tot slot is het van belang om tijdig onderhoud te laten uitvoeren aan uw rieten kap, om de levensduur zo lang mogelijk te houden. 

Nieuw rieten dak, onderhoud of renovatie?

Nijboer Rietdekkers geeft vrijblijvend advies op maat.

Nijboer Rietdekkers

It Hoarnleger 15A
9262 NZ  Sumar